Александър Бозаков: В Морското възмъжахме и създадохме приятелства


„В Морското училище възмъжахме и създадохме трайни приятелства“, споделя Александър Бозаков. Той е завършил ССУМОР, като бил част от Първа рота, Четвърти взвод, специалност „Експлоатация на пристанищата и водния транспорт“.

„По наше време интересът към Морското училище беше изключително голям, защото предлагаше добри специалности и успешна реализация. Възпитаниците на училището бяха със солидна предварителна подготовка и сериозен потенциал за развитие. Морското ни даде добра професионална, интелектуална и физическа подготовка. Там възмъжахме. Създадохме трайни приятелства, които продължават и до днес. Училището ни научи на упоритост, умения да се справяме с трудностите и да не се предаваме“, допълва Александър Бозаков.

«Имахе много добри преподаватели и командири. Аз винаги съм проявявал интерес към литературата и завърших магистратура «Българска филология», а след години и магистратура:  «Маркетинг и връзки с обществеността в образованието, науката и културата».

Над 30 години  работих като журналист във вестници, радио, телевизия, като PR. Член съм на Контралния съвет на Съюза на българските журналисти.

Подготовката от Морското училище ме научи на системност, последователност, непримиримост. На честност, уважение към другите, да ценя позитивната енергия.

В момента съм учител в Професионална техническа гимназия - Бургас. Опитвам се да разговарям с учениците, че не трябва да пропиляват времето си и че трябва да отделят от него за професионалната и общата си подготовка, да бъдат добронамерени и да ценят околните. От всеки един от нас зависи да си поставя по-викоки цели и да положи усилия да ги постигне», допълва Александър Бозаков.

 


Ресурси: