Изпробвайте модела на катер на Морското училище на „Базар на професиите“


По атрактивен и интересен начин ще се представи Морското училище на информационния форум „Базар на професиите“ в Бургас.

На презентациите, които ще се направят на 15 февруари т.г., събота, от 10.30 ч, в Младежкия дом, ще бъде демонстриран действащ модел на катер, който се управлява с джойстик.

Умаленият плавателен съд е изработен в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св.Никола“.

Училището ще се представи по иновативен начин – с мултимедия, а в презентациите ще участват двама ученици от специалността „Корабоводене и корабни машини и механизми /КММ/“ и двама от „Митническа и данъчна администрация“. Те ще бъдат облечени с новите си униформи, които бяха получени буквално преди броени дни.

Облеклата са два вида – ежедневно, което е от синьо трико, с емблемата на училището и официално, което е изработено по всички стандарти и изисквания за морската парадна униформа.

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св.Никола“ стана иновативно училище с решение на Министерския съвет от август 2019 г.

От 1 септември гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на общината, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.

 

На снимките:

 

Учителят по математика и информационни технологии Мустафа Ебазир демонстрира новите униформи

 

Действащият модел на катер, който се управлява с джойстик


Ресурси: