Морското училище получи дарение – ценни справочници и такелажни материали


Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ – Бургас получи ценно дарение – справочници, учебници, техническа литература, както и нагледни материали за оборудване на такелажен кабинет.

Подаръците за Морското училище са от един бивш негов възпитаник и впоследствие свързал целия си живот с морската професия – Стоян Инджов. Макар и вече пенсиониран, той работи като технически ръководител на производство на товаро-разтоварни уреди и съоръжения към Fine Servise.

Сред ценната техническа литература, подарена от Стоян Инджов е и историята на Морското училище, написана от един от директорите му през 60-те години - Енчо Маринов. Рядкото издание изобилства от спомени, факти и снимки от онова славно време.

Дарението бе прието с благодарност от директорката на училището Христина Жабова и нейния заместник кап. Пламен Симеонов.

На срещата присъства и управителят на Fine Servise Димитър Ганков, който обеща да подпомогне обслужването на противопожарната система, пожарогасителите, дихателните апарати и оборудването за обучението в Морското училище.

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св.Никола“ стана иновативно училище с решение на Министерския съвет от август 2019 г.

От 1 септември гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на общината, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.

 


Ресурси: