Морското училище се представи на „Базар на професиите“, ето какво казаха учениците


В Бургас ученици от 6-и и 7-и клас избираха как да продължат образованието си с помощта на "Базар на професиите". Форумът се организира от община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие в града на 15 февруари от 10.30 до 13 ч в Младежкия културен център.

21 средни училища в Бургас представиха пред ученици, родители и граждани възможностите за обучение, които предлагат.

Едно от най-старите училища в Бургас е Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола".  От тази година училището е общинско и перспективите са изключително добри.

Съорганизатори на образователния форум са Регионалното управление по образование и Младежкият културен център към Община Бургас.

 

Ето какво казаха учениците пред камерата на БНТ:

София Кръстева: Обикаляме целия свят, виждаме се с най-различни хора и сме финансово обезпечени. Моята специалност е корабоводене и мисля да продължа във Висшето военноморско училище.

Татяна Захариева: Моят дядо също е бил капитан, а и самата специалност „Митническа и данъчна администрация" ми е много интересна.

Георги Гюзелев: Искам да стана капитан, още от малък ми е мечта да обикалям света, това е успяла професия, търси се и ще има голяма реализация.

Христо Георгиев: Аз не съм оттук, преместихме се цялото семейство, за да мога да уча в това училище.

Кристина Стоянова: Той е полезен за кандидат гимназистите и техните родители, за да бъдат много добре ориентирани в избора си за средно образование.

 

Линк към новината на БНТ:

http://news.bnt.bg/bg/a/bazar-na-profesiite-se-provezhda-v-burgas?fbclid=IwAR1eiGTnz5HZB81HRboK3Gnj-H3kVh-4kXetjpB1eEkDsbECzdaICBq9-9Q

 


Ресурси: