Николай Киров: Обучението ми в Морското ме научи на дисциплина и упоритост


„Обучението ми в Морското училище ме научи на дисциплина и упоритост“, това споделя Николай Киров. Учил е в гимназията по времето, когато тя е била военизирана. Бил е в Първа рота, Трети взвод на ССУМОР,  специалност „Корабни машини и механизми“.

„Постъпването в ССУМОР беше за мен едно предизвикателство, защото се наложи още на 15 години да поема пътя на самостоятелен човек. Отделих се от семейството и започнах нов живот, с нови хора и порядки“, споделя Николай Киров.

„Наученото от Иван Димов – преподавателя ми по математика, ми помага ежедневно в бизнеса, който развивам. Техническите умения, които придобих, благодарение на г-н Гърненков и теоретичните знания от г-н Воденичаров, ми помогнаха, както по време на следването ми в университета, така и в живота.

Дисциплината и точността, на които ни научи взводния – Д. Димитров, както и загрижеността и човечността, които ни показа ротния - Ж.Николов, остават за цял живот“, споделя той.

След Морското училище, завършва ВТУ „Ангел Кънчев“ – Русе със специалност „Инженер селскостопански машини“. Целият му трудов стаж е в селското стопанство. В момента има собствен бизнес отново в сферата на земеделието.

„Щастлив човек съм, тъй като съм дарен с прекрасно семейство и много внуци, които са основната радост в живота ми.

Обучението в Морско училище ме научи на дисциплина и упоритост, които ми помагат цял живот. Научи ме на самостоятелност и борбеност, даде ми възможност да живея и общувам с прекрасни хора, които ми останаха верни приятели завинаги“, допълва Николай Киров.


Ресурси: