Търси се учител, който да преподава „корабен английски“ в Морското училище


Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас е с амбицията да дава една солидна подготовка по английски език на учениците си, като те ще придобият сертификат и ще имат възможност да работят на чужди кораби.

Това съобщи директорката на гимназията /по-известна сред бургазлии като Морското училище/ Христина Жабова.

За целта се търси много добър и всеотдаен учител по английски. Предизвикателството към педагога се състои в това, че той трябва да преподава „корабен английски“. От него не се изисква да знае специфичните термини в морското дело, а само желанието да ги научи.

Преподавателят по „морски английски“ ще се ползва с много бонуси.

На одобрения кандидат ще бъде осигурено безплатно обучение за специфичната корабна терминология във ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ – Варна.

За придобитата квалификация, той ще получава допълнително възнаграждение. Ще има безплатна карта за пътуване с градския транспорт, както и възможност да участва в плавателните практики на своите ученици с корабите.

Община Бургас вече предприема конкретни стъпки, не само да върне старата слава на Морското училище, а и да го направи водещо в морския бизнес.

Това стана възможно след като със заповед на министъра на образованието от 1 септември Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ – Бургас стана общинско училище и вече се финансира от бюджета на общината.

Прехвърлянето на собствеността даде зелена светлина за завръщането на Бургас на световната морска карта.


Ресурси: